Četvrtak 31.10.2013.
00:42
Beta

Samardžić: Bojkot izbora protiv izdaje KiM

Gubitkom Srbije Srbi na KiM gube sve: Slobodan Samardžić

"Gubljenjem Srbije gube sve što su do sada imali, i primanja i zarade i elementarnu sigurnost i sve što čini život normalnim", rekao je Samardžić na mitingu protiv izbora, održanom u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Samardžić je kao predsednik nadstranačkog Odbora za odbranu Kosova i Metohije istakao da će Srbima izlaskom na izbore biti "oduzeta svaka veza sa Srbijom i da finansiranje neće moći da se obavlja kao do sada.

"Važiće samo zakoni Prištine. Ako ne izađete na izbore, ostaje nada i šansa za sve Srbe na Kosovu. Srbija mora da finasira poslove i nadležnosti za sve građane širom Srbije. Bojkotom će biti prinuđeni da zaustave hod ka potpunoj izdaji i biće šanse da sa njom ili sa nekom drugom Vladom vi povratite vašu vezu sa Srbijom", rekao je Samardžić okupljenima.

Samardžić je naveo da se izbori odvijaju po zakonima Kosova i da takvih izbora nikada nije bilo.

"Ako je naša vlast pristala da se sve odvija po zakonima Kosova, nikakav njihov razgovor u Briselu i sporovi oko glasačkih listića i poseta srpskih zvaničnika nemaju značaja za vas", rekao je Samardžić.

Na skupu su govorili i analitičar Đorđe Vukadinović, bivši poslanik Srpske napredne stranke Borislav Pelević, funkcioner Dveri Boško Obradović i funkcioner Srpske radikalne stranke Dejan Mirović.

Kosovski izbori zakazani su za 3. novembar.

2024 © - Vesti online