Sreda 30.10.2013.
14:50
telegraf.rs

VA: Psi krvnički izujedali dečaka (10)

Psi lutalice (foto: arhiva)
 

Azili puni, pasa sve više na ulici

Procenjuje se da na valjevskim ulicama ima oko 300 pasa lutalica. U azilu za pse u Zlatariću je smešteno 180 pasa lutalica i svi kapaciteti su popunjeni. U gradskoj čistoći “Vidrak”, u okviru koje radi služba zoohigijene, kažu da im veliki problem stvaraju žitelji okolnih sela i opština koji svakog petka u Valjevo dovoze i ostavljaju veliki broj pasa. Zbog ujeda pasa lutalica, “Vidrak” i Grad Valjevo svake godine izdvajaju ogromna sredstva za isplatu odštete. Procenjuje se da će samo u ovoj godini po tom osnovu biti isplaćeno skoro osam miliona dinara. Prosečna visina te sudske naknade je između 100.000 i 200.000 dinara.

- Deca se u tom šumarku okupljaju već duže vreme. Moj sin je otišao da vidi drvenu kućicu koju su njegovi drugovi napravili. Krenuo je sam i na putu do tog šumarka napao ga je čopor pasa. On je pokušavao da se otrgne od njih i pošto je u blizini video drvo, krenuo je da se penje na njega. Sve vreme su ga, dok se peo, kučići ujedali za listove, butine i zadnjicu. Ubrzo je slučajno naišao jedan policajac, koji živi u blizini, i pomogao je mom sinu da siđe sa drveta – priča Ana Ivanović, samohrana majka dečaka i najavljuje da će zbog ovoga podneti tužbu protiv grada.

Dečak je zadobio teže povrede, imao je brojne ujede po butinama i zadnjici, a nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru valjevske bolnice, gde su mu ušivene brojne rane, on je pušten na kućno lečenje.

Izujedanog dečaka, koji ima smetnje u razvoju i kroz program inkluzije ide u četvrti razred OŠ “Desanka Maksimović” u Novom naselju, obišao je pomoćnik gradonačelnika Valjeva Radoica Ristić, koji im je obećao pomoć od 50.000 dinara.

2024 © - Vesti online