Sreda 30.10.2013.
13:51
juznasrbija.info

Kuršumlija: Gej učenik u školi uz policijsku pratnju

Stefan Radović je tražio zaštitu policije jer su ga vršnjaci maltretirali zbog javnog deklarisanja da je homoseksualac
 

Uz pratnju policije koja je Radovića čekala ispred samog školskog dvorišta, a što je pismeno od policijske stanice u Kuršumliji tražila direktorka Ekonomske škole u tom gradu Milka Obradović, on je sproveden do učionice, a po završetku ispita ispraćen iz škole.

Pročitajte sve o slučaju Stefana Radovića OVDE

On će kako nam je potvrđeno u Ekonomskoj školi i narednih dana sve ispite polagati uz policijsku pratnju, a zbog bezbednosti neki ispiti su mu čak zakazani za subotu kada se u školi ne održava nastava i nema nijednog učenika.

Stefan Radović je ranije prekinuo redovno školovanje zato što je u srednjoj Ekonomskoj školi u Kuršumliji bio vređan, napadan i diskriminisan zbog svoje seksualne orijentacije. Škola mu nije obezbedila adekvatnu zaštitu čak ni prilikom vanrednog polaganja ispita, što je utvrdio i zaštitnik građana Saša Janković kao i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić.

Radović je nakon poslednjeg u nizu brutalnog napada i to u samom centru Kuršumlije pismeno krajem prošle nedelje od načelnika policijske stanice u Kuršumliji, od direktora policije Milorada Veljovića i generala Mladena Kuribaka, načelnika Uprave policije MUP-a Srbije zbog straha za ličnu bezbednost zatražio stalnu policijsku zaštitu.

2024 © - Vesti online