Sreda 30.10.2013.
05:43
Beta

Moldavka: Bila sam kapetanova ljubavnica

Frančesko Sketino, kapetan "Kosta Konkordije", optužen za smrt 32 osobe
 

Dominika Sermotan je takođe rekla pred sudom u Grosetu u Italiji da se ukrcala na brod kao putnica koja ne plaća kartu, i to nekoliko sati pre no što je luksuzni brod prišao opasno blizu ostrvu Giljo i sudario se sa grebenom.

"Kada ste nečija ljubavnica, niko vas ne pita za kartu", ispričala je ona, a zatim je svom prevodiocu kazala da se - šalila. Mlada Moldavka je pred sudom pokušala da izbegne da odgovori na pitanje da li je imala romantičnu vezu sa kapetanom Sketinom, i priznala je tek pošto joj je u izgled stavljena krivicna prijava zbog izbegavanja odgovora.

Sermotan je, kako navodi Frans pres (AFP), potvrdila da je bila u kabini Frančeska Sketina pre potonuća broda i izjavila: "Da, bila sam u vezi sa Sketinom, ali posle brodoloma nisam ga više videla". Njeno saslušanje je izazvalo negodovanje u sudnici, pošto je Sketino oženjen.

BBC piše da je Kemortan pred brodolom bila na večeri sa kapetanom, i da ju je on posle pozvao da mu se pridruži na komandnom mostu, dok je on nadgledao blisko prilaženje ostrvu Giljo.

Italijanska štampa spekuliše da je kapetana možda dekoncentrisalo njeno prisustvo, ili da se možda čak pokazivao pred njom.

2024 © - Vesti online