Sreda 30.10.2013.
00:26
Mozzartsport

Đoković se pošteno oznojio protiv 189. tenisera sveta

Nije bilo lako kako se očekivalo: Novak Đoković

Bio je juniorski polufinalista Ju-Es Opena u singlu (u dublu je bio još uspešniji), ali je potom nestao, da bi u drugom kolu Mastersa u Parizu podsetio teniski svet kakav se talenat u njemu krio. Ili je možda bolje reći još krije. Malo poznati Pjer-Uge Erber primorao je Novaka Đokovića da se dobrano oznoji ne bi li slomio otpor 22-godišnjeg Francuza i izvojevao pobedu 7:6, 6:3.

Pjer-Uge Erber

Erber je, naime, u prvom setu vodio sa 5:4 i imao servis za vođstvo. Čak i prednost od 40:30. Međutim, baš tada se Đoković probudio i sprečio senzaciju kakvu bi predstavljao i makar set u rukama njegovog rivala. Uspeo je, doduše, domaći favorit, da se dočepa taj-brejka, ali nije imao 189. teniser sveta znanja da kruniše sve dobro što je do tada uradio.

Đoković je taj deo igre rešio u svoju korist sa 7:3, da bi drugi set bio demonstracija sile sve do šestog gema. Vodio je Novak tada sa 5:0, ali je još jednom nešto kvrcnulo u glavi rasterećenog Erbera, pa su Francuzu pripala naredna tri gema za više nego častan poraz.

Bilo kako, otpor mlađanog Francuza za svaku pohvalu. Međutim, ni mnogo kvalitetniji igrači nisu uspevali da pronađu rešenje za Đokovića, koji će za sledećeg rivala, ako ne bude iznenađenja u Bersiju, imati Amerikanca Džona Iznera.

2024 © - Vesti online