Utorak 29.10.2013.
22:10
Beta

Radnici "FAP-a": Čekamo Vučića na pruzi

Foto: Ilustracija

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Samostalnog sindikata i predsednik Štrajkačkog odbora FAP-a Milorad Dragaš, odluka je doneta ogromnom većinom glasova vise od 1.000 radnika, koliko ih se okupilo na ulazu u grad gde su blokirani pruga i put.

U izjašnjavanju je, prema njegovim rečima, učestvovao i veliki broj građana koji svojim prisustvom podržavaju zahteve radnika FAP-a.

"Ostajemo do daljnjeg na pruzi i ovde čekamo prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i dogovor sa njim o daljoj sudbini Fabrike automobile Priboj", dodao je on.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović ranije danas preneo je štrajkačima spremnost prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da u četvrtak, 31. oktobra poseti Priboj, ali samo ako pruga i put budu danas deblokirani.

Rvović je radnicima svojom ostavkom na predsedničku funkciju garantovao dolazak prvog potpredsednika Vlade u četvrtak, tražeći da donesu odluku o prekidu blokade pruge i puta.

FAP je od juče u generalnom štrajku koji podržavaju sva četiri sindikata u tom preduzeću, najvećem u ovom delu Srbije, a podršku za isplatu zaostalih plata i overu zdravstvenih knjižica su dobili i od lokalne samouprave. FAP korporacija sutra puni 60 godina rada, a ovo je prvi put da radnici nekadašnjeg giganta jugoslovenske auto industrije štrajkuju van fabričkih hala.

2024 © - Vesti online