Utorak 29.10.2013.
16:58
Beta

Nikola Mirkov vršilac dužnosti direktora RTS

Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor RTS imao čast da sarađuje sa Tijanićem u nastojanju da se RTS preobrazi iz državne RTV u javni servis evropske Srbije.

"Zahvaljujući pre svega snazi, daru i hrabrosti Aleksandra Tijanića, danas je javni servis stub slobodnog javnog mišljenja i govora, uporište kulture pristojnosti i normalnosti ne samo u medijskom prostoru Srbije, već u celokupnom životu našeg društva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Tijanić "ostati nadahnuće za sve kojima su bliske vrednosti kojima je on posvetio život, a to su: sloboda, rodoljublje, prosvećenost, profesionalizam, hrabrost u odbrani svojih ideja, bespoštedna kritika laži i lažnih vrednosti u javnom životu Srbije".

"Upravni odbor RTS smatra da je dužnost i zadatak od nacionalnog značaja da RTS nastavi putem koji je prokrčio Aleksandar Tijanić", saopštio je Upravni odnos RTS.

Aleksandar Tijanić je umro 28. oktobra u Beogradu, u 64. godini. Komemoracija povodom njegove smrti biće održana u četvrtak u Dečjem kulturnom centru, objavljeno je na sajtu RTS-a.

Kremacija posmrtnih ostataka je u petak, 1. novembra u 15 sati, a polaganje urne u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

2024 © - Vesti online