Utorak 29.10.2013.
15:09
Vesti

FIFA u akciji: Rukovali se Karadžić i Vokri!

Rukovanje u sedištu FIFA: Fadilj Vokri, Sep Blater i Tomislav Karadžić

Odgovor Karadžića: Nisu prihvaćeni kosovski zahtevi

Predsednik Svetske fudbalske Asocijacije (FIFA) Sep Blater spojio je Tomislava Karadžića i Fadilja Vokrija! Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije sastao se u utorak sa čelnikom FIFA i predsednikom nepriznatog Fudbalskog saveza Kosova u sedištu svetske "kuće fudbala" u Cirihu.


Ova vest objavljena je na zvaničnom satu FIFA sa slikom trojice čelnika.
U teksu se podseća da je Sep Blater 12. juna posetio Beograd i razgovarao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem kad je i izrazio nameru da u Cirih dovede čelnike obe strane kao deo misije FIFA da globalno promoviše fudbal kao i da omogući ljudima na Kosovu da učestvuju u razvoju fudbala.


Na sastanku je dogovoren dalji rad na potencijalima promocije fudbala na Kosovu, sa ciljem da se na kraju pronađe zajednički prihvatljivo rešenje. Dogovoreno je da se krajem novembra organizuje novi sastanak, a pred sednicu Izvršnog komiteta FIFA koji će zasedati 4. i 5. decembra.


Pored Karadžića sastanku u Cirihu prisustvovali su i potpredsednik FSS Ivan Ćurković, kao i generalni sekretar Zoran Laković.


Kosovsku stranu su, pored Fadilja Vokrija, nekadašnjeg fudbalera Partizana i reprezentativca Jugoslavije, predstavljali generalni sekretar Erolj Salihu i član izvršnog komiteta Flamur Bunjaku.

2024 © - Vesti online