Utorak 29.10.2013.
14:14 >> 14:13h
Beta

Matić: Reprezentacija je velika obaveza, ali se ne plašim

 Srpski rukometaši su ostvarili podvig na EP 2012. u Srbiji
 

"Vođenje reprezentacije je velika obaveza, ali se ne plašim. Navikao sam da se nosim sa velikim opterećenjem. Srbija je euforična nacija i trebalo bi da budemo strpljivi i da idemo korak po korak, ali uvek na pobedu", rekao je Matić na predstavljanju u Sportskom centru Kovilovo.

Ilić: Zadržati dobru atmosferu

 

Kapiten Srbije Momir Ilić je rekao da želi da se u reprezentaciji zadrži dobra atmosfera iz završetka kvalifikacija za EP.
"Plasmanom na EP smo napravili dobar rezultat, održali smo kontinuitet i tako želimo da nastavimo. Siguran sam da Matić i Perić imaju kvalitet i znanje i zajedno ćemo pokušati da napravimo dobar rezultat tako što ćemo dati sve za našu zemlju", rekao je Ilić.

Matić je istakao da su mu "proradile emocije" jer se posle 12 godina vratio u Srbiju da radi.

"Ja sam 2001. godine otišao trbuhom za kruhom, sada sam ponovo tu i proradile su emocije. Pomešana su mi osećanja, ali mi je čast da doprinesem i dam nešto za ovu državu", rekao je on.


Novi selektor je istakao da je da mu je cilj da reprezentacija igra agresivnu odbranu, na kontranapade i da igra lep rukomet i da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj ići korak po korak. On je doda da veruje u svoju ekipu i da neće biti prevelikog "eksperimentisanja".


Matić je pre nekoliko godina bio član stručnog štaba reprezentacije Mađarske. On je naveo da će mu to iskustvo biti dragoceno na novom poslu, a za srpske rukometaše je rekao da su "izuzetni momci i da bi želeo da im dolazak u reprezentaciju ne bude pritisak i obaveza, već da uživaju".


Matićev pomoćnik u reprezentaciji biće proslavljeni golman Dejan Perić, za koga je rekao da mu je "veliki saradnik i prijatelj". Perić je istakao da malo ljudi ima privilegiju da predstavlja svoju zemlju u sportu kojem su ceo život posvećeni.

"Imati lojalnog saradnika i prijatelja u poslu je velika stvar. Pred nama su ozbiljni ciljevi, Vladan i ja smo spremni za izazov i uradićemo sve da nastavimo ovim putem", rekao je Perić.


Evropsko prvenstvo u Danskoj biće održano sledećeg januara u Danskoj.

Đurković: Neće biti lako odbraniti srebro

 

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković je rekao da ne želi da reprezentativci u Dansku odu kao turisti, već kao vicešampioni Evrope.

"Izašli smo jači sa Evropskog prvenstva u Srbiji i neće biti nimalo lako odbraniti srebro u Danskoj jer rivali nisu za potcenjivanje. Matić i Perić su dobro poznati likovi i Savez će učiniti sve da reprezentacija ima dobre uslove za ostvarivanje rezultata", rekao je Đurković.

2024 © - Vesti online