Utorak 29.10.2013.
14:43
telegraf.rs

Telefon mu bukvalno spasio život

Razbijeni ekran HTC EVO 3D sa jasnom rupom od metka, jedina je posledica potencijalno kobne pljačke u kojoj je mobilni telefon spasao život službenika benzijske pumpe u Kaliforniji, prenosi ''Telegraf''.

Kao pancir: Mobilni telefon uspeo da zaustavi metak

Smartfoni ne prestaju da iznenađuju mnoštvom opcija. Oni su i radio i televizor, i fotoaparat i kamera, mere nam puls, rade nam kao sekretari, arhiviraju nam dokumenta, polako nam osvajaju i čula mirisa i uopšte, svakim danom sve više su nam prvi saputnik u životu.

Ipak jedna usluga koja nije predviđena proizvođačem uključena je spontano u HTC EVO 3D. Događaj više podseća na priče iz rata, kada bi tabakera ili Biblija u džepu košulje zadržala metak podalje od srca.

Naime, neimenovanog službenika benzijske pumpe u Kaliforniji, pljačkaš je primorao da otvori sef. Ali kad službeniku to nije pošlo za rukom, pljačkaš je sasuo nekoliko metaka u njegovom pravcu i pobegao.

Čudom ni jedan metak nije pogodio službenika, sve dok se nije mašio svog mobilnog telefona. HTC EVO 3D bio je smrtno ranjen, pošto je preuzeo metak od svog vlasnika. Tada je bilo jasno da je jedan metak bio u smrtnonosnoj putanji na kojoj se HTC EVO 3D našao.

Pljačkaš je u bekstvu, a srećni vlasnik HTC EVO 3D je prošao sa manjim povredama.

2024 © - Vesti online