Utorak 29.10.2013.
10:54
Beta

Invalidski penzioner sa četiri funkcije tuži opštinu zbog para

Dragan Đorđević traži još

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio potpredsednik Opštinskog odbora DS dr Dobrosav Lazarević reč je o funkcioneru koji je godinama invalidski penzioner i sada se nalazi na funkciji zamenika predsednika Skupštine opštine, u drugom mandatu.

"Od opštine smo dobili zvanične podatke da ovaj funkcioner SPS mesečno prima 35.000 dinara kao zamenik predsednika, zatim još 15.000 kao predsednik Komisije za planove i 6.000 dinara, po sednici, kao predsednik gradske mesne zajednice", rekao je Lazarević.

On je podelio zvaničan odgovor od opštine i rekao da Đorđević ova sredstva prima u ovom mandatu iako je stekao invalidsku penziju sa mesta predsednika Izvršnog saveta Skupštine opštine, a pre toga je bio direktor Katastra.

"Opštinu je tužio za prethodni mandatni period kada je bio zamenik predsednika i potražuje 996.179 dinara, plus zatezne kamate za svakih 48 neisplaćenih meseci, a tu dolaze sudski troškove i takse, što će dostići skoro dva miliona dinara" objasnio je Lazarević.

Demokrate posebno ističu da Đorđević sve to prima od poreskih obveznika i plus invalidsku penziju i pitaju da li je to u skladu sa štednjom koju se proklamuje u Srbiji, a broj nezaposlenih se sve više povećava.

"Uputićemo pismo javnom tužilaštvu da utvrde da li se krši zakon, zatim zahtev Republičkom fondu PIO da odgovore kako invalidski penzioner može da radi na tri mesta i pokrenućemo potupak u Skupštini da bude razrešen sa funkcija", piše u saopštenju.

Dragan Đorđević u izjavi agenciji Beta nije ništa demantovao, ali ni komentarisao.

2024 © - Vesti online