Ponedeljak 28.10.2013.
16:23
Srna

SPO: Država da se oduži i Dražinoj udovici

Dražina udovica prošla gore nego Jovanka, tvrdi SPO
 

"Ako se Jovanki Broz, udovici nekadašnjeg doživotnog predsednika i diktatora SFRJ, kakav je bio Tito, ukazuju državne počasti prilikom sahrane, onda se država mora na isti način posthumno odužiti i Jelici Mihailović, jednoj od najsvetlijih ličnosti novije srpske istorije", saopšteno je iz Pokrajinskog odbora SPO.

U saopštenju se dodaje da je udovica generala Mihailovića tokom i posle Drugog svetskog rata doživela prave golgote, mnogo gore i tragičnije nego što su bila ugrožena ljudska prava Titove udovice.

"Jelicin jedan sin poginuo je u ratu, ćerka i drugi sin su posle rata bili zatočeni na Golom otoku, dva puta je tokom rata bila u logoru, tri puta je tokom i posle rata ostala bez krova nad glavom, a oni koji su 1941. godine započeli građanski rat među Srbima, su joj u montiranom procesu 1946. godine osudili na smrt i streljali supruga", ističe se u saopštenju.

Draža Mihailović bio je tokom Drugog svetskog rata komandant Vojske Kraljevine Jugoslavije u otadžbini.

Jovanka Broz sahranjena je u subotu, 26. oktobra, u Kući cveća u Beogradu, uz vojne počasti i u prisustvu članova porodice, članova Vlade Srbije, saboraca i nekoliko hiljada poštovalaca.

2024 © - Vesti online