Ponedeljak 28.10.2013.
18:21
Jutarnji

Tunis pohapsio seksualne džihadistkinje

Tunis ne da svojim ženama da zadovoljavaju pobunjenike

Pošto je objavljeno da su neke verske vođe pozvale mlade žene da olakšaju "usamljenu borbu" pobunjenicima u Siriji, vlasti u Tunisu su privele mlade žene optužujući ih da pružaju seksualne usluge. One su navodno odlazile u planinsko područje Džebel eh Čaambi, gde su smeštene grupe islamista koje su od prošle godine u žestokim sukobima s vojskom Tunisa.

Majka jedne zatvorene devojke, koja ima samo 17 godina, izjavila je za BBC da je njena ćerka nevina i religiozna, da redovno odlazi u lokalnu džamiju, gde je i uhapšena. Ova tinejdžerka jedna je od 19 žena uhapšenih na području grada Čaambija, a njena majka navodi da je blago mentalno zaostala.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa navodi da su žene uhapšene posle istrage i na osnovu dokaza kao što su dojave, različiti fejsbuk profili i prisluškivani telefonski razgovori.

Na seksualne džihadistkinje prvi su još proletos ukazali neki islamski propovednici. Navodno su fetve i pozive ženama prvi uputili propovednici iz Sirije pozivajući ih da pomognu tamošnjim džihadistima. Neobičan poziv objašnjen je navodnim pravilom da u slučaju nužde mogu biti dopuštene inače zabranjene stvari. U ovom slučaju u pitanju su privremeni brakovi, kako bi se zadovoljile seksualne potrebe boraca.

2024 © - Vesti online