Ponedeljak 28.10.2013.
11:17
BETA

Horner: Fetel može da obori Šumaherov rekord

Dominira šampionatom: Sebastijan Fetel
 

Vozač Red Bula, Nemac Sebastijan Fetel, juče je pobedio u trci za Veliku nagradu Indije i tako osvojio četvrtu uzastopnu titulu svetskog šampiona. To je bila 36. pobeda u 117 trka u karijeri 26-godišnjeg vozača.

"Njegov rezultat je neverovatan", rekao je Horner.

Šumaher je tokom karijere za Beneton i Ferari vozio 307 trka i zabeležio 91 pobedu.

"U ovom sportu mnogo stvari odlučuje pobednika. Takođe, mnogo zavisi i od 'mašinerije', ali iz ove perspektive, ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Fetel ne bi mogao da pretekne Šumahera", rekao je Horner.

Fetel je jučerašnju trku počeo sa pol pozicije i ubedljivim nastupom zabeležio treću uzastopnu pobedu na stazi u Indiji. Njegovom pobedom i ekipa Red Bul je osvojila titulu u konkurenciji konstruktora.

"Mislim da je Sebastijan porastao ove godine. Način na koji je vozio, nivo na kome se takmičio - ovo je njegova najbolja godina. Stalno je podizao lestvicu na viši nivo", rekao je Horner.

Direktor Red Bula rekao je da se nada da će Fetel dugo ostati u ekipi.

"Potrebni su vam sjajan tim i sajajan vozač. On je jedan od najboljih u istoriji, priključio se malobrojnim velikanima, ali za takav uspeh sve mora da bude usklađeno. Možete imati najboljeg vozača na svetu ili najboljeg dizajnera, ali ako niste u pravom timu ili ako ne radite kao tim, nikada nećete uspeti", rekao je Horner.

"Naravno, niko ne može da garantuje da će ostati, ali nije sve u ugovorima, već u odnosu među ljudima", dodao je Horner.

2024 © - Vesti online