Sreda 10.03.2010.
03:00 >> 05:13h
Tanjug, Vestionline

Kragujevčani protestuju protiv Đokovića

Naglašavajući da se ne protive da Đokovići grade u Kragujevcu, građani su kazali da se protive seči drveća i ocenjuju da Veliki park, kao zelena oaza u centru grada, treba takav i da ostane a ne da se pretvara u građevinsko zemljište.

Veliki park, ljubav generacija Kragujevčana

Građani su se, kako tvrde, spontano okupili na protest i to tako što su se informisali posredstvom grupe "Ne damo park" koja je formirana na Fejsbuku (http://www.facebook.com/group.php?gid=270091382916&ref=ts), a koja je protiv seče drveća i gradnje u Velikom parku.


Na toj lokaciji večeras je stajala mehanizacija, a građani su se razišli nakon jednočasovnog mirnog protesta, na kojem je i potpisivana peticija protiv seče drveća.

Građani Kragujevca brane drveće od uništenja

Početkom februara, direktor kompanije "Femili sport" Srđan Đoković izjavio je u Kragujevcu da će gradnja sportsko-rekreativnog centra, u okviru kojeg i teniske akademije, početi ovog proleća.


Kompanija "Femili sport" je pre dve godine na 99 godina zakupila zemljište i za to lokalnoj samoupravi platila 36.000 evra.

Srđan Đoković

Srđan Đoković je pre mesec dana izjavio i da će se teniska akademija graditi na površini od 4,5 hektara, kao i da će najpre biti izgrađeno osam otvorenih teniskih terena sa pratećim objektima.


U drugoj fazi, kako je Đoković tada rekao, gradiće se sportski, hotelski i poslovni objekti, površine od nekoliko desetina hiljada kvadratnih metara.


Još nije zvanično saopštena vrednost ove investicije, ali se u protekle dve godine u izjavama gradskih zvaničnika moglo čuti da je reč o sumi od 10 do 20 miliona evra.


Đokovići su prvobitno sa lokalnom samoupravom potpisali ugovor o formiranju zajedničke firme u koju bi grad uložio građevinsko zemljište, ali se potom odustalo od te ideje, pa su Đokovići zakupili zemljište.

2024 © - Vesti online