Subota 26.10.2013.
13:19
mozzartsport.com

Milosavljevićev potez nedelje u Evroligi

Fantastična forma: Dragan Milosavljević
 

Odmah po završetku poslednje utakmice drugog kola Evrolige postalo je jasno da srpski večiti rivali imaju po jednog igrača na vodećim pozicijama u dva, verovatno i najvažnija statistička pokazatelja - broju postignutih poena i broju uhvaćenih lopti.
Kapiten Partizana Dragan Milosavljević definitivno puca od samopouzdanja ove sezone, pošto ne samo da radi odličan posao u odbrani, već radi neverovatan posao i u napadu. U meču sa Nanterom Gagi je imao svoj mali šou, meč je završio sa čak 26 poena, zbog čega je najbolji strelac druge runde najjačeg klupskog takmičenja. U generalnom plasmanu, da tako kažemo, sjajno krilo Partizana nalazi se na četvrtom mestu sa 20,5 poena u proseku.


Na prvom mestu nalazi se srpski internacionalac Duško Savanović, sa 22 poena, ali i jednom odigranom utakmicom.


Titulu najboljeg skakača u drugom kolu poneo je centar Crvene zvezde Boban Marjanović, koji je u susretu sa Makabijem u Tel Avivu uhvatio čak 13 lopti. Pored toga, Bobi je ubeležio i 20 poena, pa je zbog toga na četvrtom mestu po indeksu korisnosti - 29,00. Ako gledamo učinak u prve dve utakmice, Marjanović je na petom mestu po indeksu korisnosti - 23.00, dok se po broju skokova nalazi odmah iza Žofrija Lovernja. Krilni centar Partizana ima prosek od 12 uhvaćenih lopti, a Bobi 11,5.  

2024 © - Vesti online