Petak 25.10.2013.
20:38
Beta

Veljović: Policija nikoga ne štiti

"Jedan pripadnik Žandarmerije ne može da bude ogledalo Žandarmerije", rekao je Veljović komentarišući incident koji se dogodio u Nišu 18. oktobra, kada je pripadnik niškog odreda Žandarmerije Stanko S. osumnjičen da je pijan iz svog automobila
pucao na ženu vozača drugog automobila.

Milorad Veljović na sahrani policajca Gorana Đorđevića

Vecljović je podsetio da je tog policajca uhapsila upravo policija i istakao da ona neće dozvoliti da se bilo ko tako ponaša.

"On mora odgovarati kao bilo koji drugi građanin, a njegova odgovornost je još veća i teža", kazao je Veljović i dodao da "policija nema razloga da štiti bilo koga".

"Ja i dalje tvrdim da je Žandarmerija jedna izuzetno odgovorna, profesionalna jedinica, odnosno formacija koja je potrebna ovoj državi. Ni jedan pojedinac ni iz Žandarmerije niti bilo ko iz MUP-a ne sme se ogrešiti o zakon. Ko god se ogreši o zakon biće kažnjen. Nemamo mi interesa u policiji da bilo koga zaštitimo, a najmanje
svoje kolege", kazao je Veljović.

Direktor policije je zajedno sa delegacijom vrha MUP-a prisustvovao danas sahrani policajca Policijske stanice u Bujanovcu Gorana Đorđevića (44), koji je poginuo na dužnosti u tom gradu na jugu centralne Srbije.

2024 © - Vesti online