Petak 25.10.2013.
21:23
Beta

Tači: Kosovo na putu evropskih integracija

I on se nada Evropskoj uniji: Hašim Tači

Tači je na zajedničkoj sednici Upravnog odbora za liberalizaciju viza i pregovaračke ekipe za proces pregovora o S S P-u rekao da je Kosovo sada na sigurnom putu evropskih integracija.

"Sada kada je Kosovo ušlo u siguran put ka učlanjenju u EU od nas se zahteva dodatno angažovanje i naša je odgovornost da pojačamo još više ritam našeg rada", rekao je kosovski premijer. Što se tiče procesa liberalizacije viza, Tači je rekao da očekuje konkretne rezultate u svim blokovima procesa, kako u potpisivanju sporazuma o povratku, tako i o reintegraciji povratnika na Kosovo.

Tači je rekao da je, pored daljeg rada na bezbednosti identifikacionih dokumenata koje se izdaju na opštinskom nivou, potrebna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Govoreći o integrisanom upravljanju granicom, premijer je rekao da će to biti prioritet svih institucija i izrazio uverenje da će biti uspešne i svestrane saradnje Policije Kosova, Carina, Agencije za hranu i veterinu i da očekuje bolje rezultate u borbi protiv
međugraničnog kriminala.

Ostvarivanje strategije za borbu protiv organizovanog kriminala i trgovine ljudima su preduslovi za liberalizaciju viza. "Za sve to je potrebno snažno opredeljenje, angažovanje i beskomproimisno delovanje protiv svih negativnih pojava. To je prioritet celog društva i ne samo procesa liberaliacije viza, te je zbog toga borba protiv negativnih pojava bila i ostaje prioritet za sve nas", rekao ja Tači.

2024 © - Vesti online