Petak 25.10.2013.
11:40
Beta

"Nisam se poklonio Miloševiću, pa neću ni Vučiću"

Đilas više tužan nego besan zbog smenjivanja; u tome učestvovali ljudi s kojima je radio
 

Dragan Đilas je istakao da ga je SNS "smišljeno smenila" tek sada jer je prethodnih godinu dana vodila "prljavu kampanju" protiv njega. Ocenio je da bi jedan od razloga za njegovo smenjivanje mogli da budu "tehnički problemi" s projektom "Beograd na vodi".

"Možda se (vicepremijer Aleksandar Vučić) na taj korak odlučio kada smo posle nekoliko sastanaka uvideli da postoji mnogo tehničkih problema koji moraju da se reše da bi se projekat započeo," rekao je Đilas i dodao da je na sastanku 15. avgusta lider Srpske napredne stranke i potredsednik vlade Aleksandar Vučić obećao da će 10-11. septembra doći arapski investitori koji bi u "Beograd na vodi" uložili nekoliko milijardi evra. Ali, "od toga nije bilo ništa", ukazao je Đilas.

Povodom kontakata Aleksandra Vučića s opozicionim strankama, Đilas je rekao da još nije dobio zvaničan poziv za razgovor i da će, kada poziv stigne, o njemu odlučiti organi DS.

"Na poklonjenje nisam išao ni (Slobodanu) Miloševiću, pa neću ni Vučiću. Ako poziv dobijemo, o tome će se izjaniti Predsedništvo (DS)", rekao je Đilas.

Sa Vučićem razgovara, sa Đilasom bi da sarađuje

Da podsetimo, Vučić je u utorak, 22. oktobra, počeo razgovore s predstavnicima opozicije o, kako je rečeno, budućnosti Srbije. Prvi sastanak je bio s liderom Liberalno-demokratske partije, Čedomirom Jovanovićem.

2024 © - Vesti online