Bez stimulatora, bolovi nesnošljivi

Na teškim mukama po ceo dan: Radmila Šaranović

Od tada ona je više puta bila na lečenju u raznim ustanovama u Crnoj Gori i Srbiji, a bolovi nikako da uminu. Poslednji boravak u VMA u Beogradu, dao joj je tračak nade da bi njen život mogao da bude malo lakši i bezbolniji. Lekari ove eminentne zdravstvene ustanove su u maju prošle godine predložili ugradnju baklofenske pumpe, neurostimulator, koji bi mogao da pomogne u ovako teškom slučaju.

Pumpa, nažalost, košta skoro 16.000 evra. Za šestočlanu siromašnu porodicu Šaranović, to je nedostižan iznos. Zbog toga se Radmilina sestra Nada obratila apelom za pomoć, koji je stigao i do Zorana Marića iz Minhena, prijatelja i poznanika ove porodice.


- Cela porodica živi od mesečne zarade Nade Šaranović i skromne penzije njenog oca, takođe nepokretnog čoveka. Novac za ovu pumpu sami ni na koji način ne mogu da nabave. Pomoć ne mogu da očekuju ni od fonda zdravstvenog osiguranja, jer se za ovu pumpu ne refundiraju sredstva. Jedina nada ostala je u solidarnost i pomoć ljudi dobre volje i velikog srca - kaže Zoran Marić.


On je već u svom minhenskom okruženju, među poznanicima i prijateljima započeo akciju pomoći Radmili Šaranović. Svi koji su spremni da pomognu ovoj nesrećnoj ženi mogu da se jave Zoranu Mariću u Minhen na tel. 0163-7352931.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online