Petak 30.10.2009.
14:14
Vestionline, Press

Mihajlović na klupi Reala?

Naime, Mihajlovićev veliki prijatelj i saradnik Roberto Manćini jedan je od glavnih kandidata za novog trenera „kraljevskog kluba", a njegov zamenik iz Intera u izjavi za "Press" potvrdio je da bi se u tom slučaju verovatno i on priključio stručnom štabu Reala.

"Video sam u italijanskim novinama da je Manćini jedan od mogućih naslednika Manuela Pelegrinija na klupi Reala. Iskreno, još nisam pričao s njim o tome, ali ako bi on preuzeo Real, bilo bi sasvim moguće da i ja odem tamo s njim, zašto da ne? Naravno, u slučaju da ja ne dobijem neku drugu ponudu koja bi mi više odgovarala", rekao je Mihajlović i dodao:

"Vremena su se promenila, kad sam ja došao u Italiju, Serija A bila je bez premca. Sad je španska liga bolja od italijanske, a Real Madrid je svakako ogroman izazov. Naravno, ne bih imao ništa protiv ni da radim u Italiji, ali odgovarala bi mi i Engleska. U svakom slučaju, prilikom izbora nove sredine neće mi biti bitan novac. Najvažniji mi je projekat, odnosno ambicije kluba", objasnio je Mihajlović.

Rekorder Serije A sa 27 postignutih pogodaka iz slobodnih udaraca, trenersku karijeru započeo je 2006. godine u Interu, gde je bio pomoćnik Manćiniju. Mihajlović je na toj funkciji ostao do leta 2008, kad je Manćini dobio otkaz, a prvi i zasad jedini samostalan posao dobio je u novembru iste te godine u Bolonji.

U aprilu 2009. godine, posle poraza od Sijene na domaćem terenu od 4:1, Mihajlović je smenjen, ali je ostao utisak da ga čelnici kluba sa Renato dal Ara nisu ispoštovali do kraja, jer je srpski trener bio najzaslužniji za opstanak u ligi.

"Ljudi postaju treneri jer uživaju u tome! Ja to volim i volim odgovornost koja je takođe mnogo veća kod trenera nego kod igrača. A što se otkaza tiče, veliki Đovani Trapatoni je rekao: "postoje dve vrste trenera, oni koji su dobili otkaz i oni koji će ga tek dobiti", završio je Mihajlović.

2024 © - Vesti online