Petak 30.10.2009.
14:19
Vestionline, Tanjug

Nekadašnji NBA igrač postao beskućnik

Von je, kako prenose američki mediji, uspeo da potroši 2,2 miliona dolara, koje je zaradio igrajući za Orlando Medžik, Golden Stejt Voriorse, Čikago Bulse i Nju Džersi Netse i sada traži posao u Orlandu, gradu u kome je dve godine igrao košarku.

U kratkoj NBA karijeri, od 1995. do 1999. godine, 2,10 metara visoki Von je odigrao 118 utakmica i postigao 341 poen.

On je priznao da je brzo i lako došao do velikog novca i da zato nije umeo da ga ceni na pravi način, pa ga je, kako kaže, bespotrebno trošio na skupocene automobile i luksuzne kuće i nepouzdane investicije.

"Novac se sam pojeo. Voleo bih da sam skromnije živeo umesto što sam kupovao luksuzne automobile i prevelike kuće. Živeo sam kao da sutra ne postoji", rekao je 36. godišnji Von.

Nekadašnji košarkaški profesionalac je priznao da se hrani u javnim kuhinjama sa gradskom sirotinjom i da ličnu higijenu održava u fitnes centru u koji odlazi da vežba nakon noći prespavane u automobilu.

Von je rekao da očekuje pomoć od NBA fondacije koja se bavi sudbinama igrača koji su prokockali ušteđevinu kao i da ga teši što će kada napuni 48 godina početi da prima NBA penziju. 

2024 © - Vesti online