Četvrtak 24.10.2013.
13:49
Beta

Galebov Trofej Beograda za vikend u Beogradu

 Milica Mandić
 

Kako se navodi u današnjem saopštenju tekvondo kluba Galeb, 12. Trofej Beograda, na kome će se takmičiti kadeti, juniori i seniori, održaće se 26. i 27. oktobra u beogradskoj Hali Pionir.


Na turniru će učestvovati 943 takmičara iz 30 zemalja, odnosno 192 tima, a ulaz u halu Pionir je besplatan.

"Drago nam je što se ovoliki broj takmičara odazvao, pošto smo kandidati za status G1 turnira. To znači da će od sledeće godine učesnici na Galebovom Trofeju moći da skupljaju poene za svetsku listu, ali i kvalifikacije za Olimpijske igre", rekao je trener Dragan Jović.


Jović, koji je trener olimpijske šampionke Milice Mandić, istakao je da se prijavio veliki broj takmičara i timova iz Nemačke, Irana, Švedske, Švajcarske, Rusije, Poljske, Italije, Mađarske, Grčke, Danske, kao i reprezentacija Engleske.


Prvog dana, u subotu, takmičiće se kadeti i juniori, dok će dan kasnije na borilište izaći seniori i pojedine kategorije juniora.

"Finala počinju od 19 sati. Od domaćih boraca su prijavljeni svi olimpijci, Milica Mandić, Dragana Gladović, Damir Fejzić, Tijana Bogdanović i Ana Bajić. Svi imaju jaku konkurenciju u svojim težinskim kategorijama, ali se nadamo da ćemo u finalu gledati nekoga od njih", rekao je Jović.


Milica Mandić i Dragan Jović su prošlog vikenda u Las Vegasu primljeni u Kuću slavnih zbog izuzetnog doprinosa tekvondou u regionu.

2024 © - Vesti online