Petak 25.10.2013.
08:00
Vestionline

Slušalice biraju muziku po vašem raspoloženju

Slušalica koje osećaju za vas uskoro u upotrebi
 

Već smo čuli za predviđanja da bi računaru uskoro mogli prepoznaju lica, gestikulacije i razumeju naše raspoloženje, možda i bolje nego naši partneri. Na tom putu Majkrosoft trenutno radi na tehnologiji koja će omogućiti našim slušalicama da prate otkucaje srca, temperaturu tela i ostale bioritmičke procese kako bi prepoznale naše zdravlje i raspoloženje. Projekat je u Majkrosoftu nazvan Septimu.

Istraživači iz Centra za bežično zdravlje Univerziteta u Virdžiniji i ranije su pisali o aplikaciji za smartfon nazvanoj Musical Heart za slušalice Septimu. Ovo "muzičko srce" automatski bira muziku prema vašem bioritmu i stanju tela.

Ako ste uzrujani, srce vam ubrzano lupa, a telo je napeto, slušalice će izabrati muziku koja će vas umiriti. Ako vežbate i želite da održite otkucaje srca na određenom nivou, biraće muziku koja bi vas mogla motivisati u vežbanju.

Aplikacija Musical Heart trenutno je u izradi, a u međuvremenu možete koristiti aplikacije kao što su Songza ili Stereomood, uz pomoć koje ćete izabrati muziku koja najbolje odgovara vašem trenutnom raspoloženju.

2024 © - Vesti online