Četvrtak 24.10.2013.
11:54 >> 12:18h
Beta

Okviran datum izbora u Beogradu

Antić pretpostavlja da će SPS predložiti nekog mlađeg od Mrke
 

"Izbori treba da budu u funkcionalnom momentu, kada se završi ciklus upravljanja gradom. Ne bi bilo dobro da u nedelji kada imamo najveći sneg i najveće probleme u Beogradu imamo izbore", rekao je on za B92.

Antić je kazao da će odluku o kandidatu SPS-a za gradonačelnika doneti organi partije i da se o tome već razmišlja.

"Ne bih da licitiram o imenima, ali pretpostavljam da ćemo ići na neka mlađa kadrovska rešenja od Milutina Mrkonjića", rekao je on.

Na pitanje da li bi se kandidovao za mesto gradonačelnika glavnog grada, Antić je kazao da će u slučaju da to bude zahtev njegove partije o tome razmisliti, jer su njegovi prioriteti u politici uvek bili vezani za Beograd.

Izbori na Voždovcu 15. decembra

 

Zamenik predsednik Skupštine Beograda Zoran Alimpić raspisao je izbore za Skupštinu beogradske opštine Voždovac za 15. decembar. Toj Skupštini gradske opštine je istekao četvorogodišnji mandat posle izbora održanih juna 2009. godine.

Kako je rekao, danas ili sutra će početi konsultacije sa vladom o formiranju privremene uprave u Beogradu i raspuštanju Skupštine grada.

"Odluka je na Vladi i Ministarstvu za lokalnu samoupravu. Očekujem da će ministarstvo već ovih dana ući u konsultacije sa političkim strankama i, iako ne volim da dajem rokove, očekujem formiranje tog tela za desetak, petnaest dana", rekao je Antić i dodao da još nije bilo razgovora o tome kako će po strankama biti raspoređeno pet mesta u privremenoj upravi.

2024 © - Vesti online