Četvrtak 24.10.2013.
04:12
Beta

DS patentirao ubijanje demokratije, SNS nastavio

Član nedemokratske stranke Goran Ješić (na fotografiji) optužio nedemokratske kolege iz nedemokratske Srpske napredne stranke za nedemokratiju... Uh, trebalo je sve ovo i napisati
 


"Oni (SNS) su samo razvili patente koje smo mi patentirali. Ekipa koja je bila oko Borisa Tadića, sada je oko Aleksandra Vučića i oni su samo razvili naš patent. A ja sam taj patent kritikovao otvoreno i tada - i hapšenja sa govornice, i 13 meseci u pritvoru Gorana Kneževića", rekao je Ješić za Radio-televiziju Vojvodine.


Pritvor za Kneževića

Na pitanje kako je bilo moguće da Knežević provede 13 meseci u pritvoru, funkcioner DS-a je rekao:


"Kako možete da držite čoveka 13 meseci u pritvoru? Pa izvinite molim vas, na koliko onda treba da bude osuđen? A na kraju su čoveka oslobodili", istakao je Ješić.


Goran Knežević je u to vreme bio funkcioner DS-a, a danas je funkcioner SNS-a.


Hapšenje Novakovića

Ješić je podsetio da je u septembru uhapšen šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, kome je sada takođe produžen pritvor, a terete ga za potpis kojim je Novom Sadu, kao nekadašnji direktor Zavoda za izgradnju grada, zapravo napravio korist od deset miliona evra.


"Ima hiljadu problema u ovom društvu, a najvažniji je ekonomski, koji se gura pod tepih, zato što otvarate razne afere, zato što hapsite, zato što jurite veštice, a realno nijedno radno mesto nije otvoreno. Borba protiv korupcije je jedno a politički obračun je drugo. Ispada da su kriminalci samo članovi DS-a", kazao je Ješić.


Prema njegovim rečima, u Srbiji je uhapšeno 175 ljudi i njima se stavlja puno ime i prezime, provlače ih kroz tabloide.


"Neki od njih su u pritvoru tako što se vrši enorman pritisak na tužioce i na sudije. I svi oni su članovi DS-a", rekao je Ješić.


Afera aflatoksin

On je rekao da je afera sa povećanim prisustvom aflatoksina u mleku zapravo najveća korupcionaška afera koja se desila u Vladi Srbije.


"Tu imate tajkune, imate kriminalce i lopove koji sede u inostranstvu i imate građane ove zemlje koji piju najnekvalitetnije mleko. I imate mene koji sam građane na to upozorio, jer mi je to posao. Visok nivo aflatoksina u mleku je dokaziv i danas", rekao je Ješić.


Pokrajinski izbori

On je odbacio mogućnost raspisivanja prevremenih pokrajinskih izbora i rekao da je jedina mogućnost za to da sadašnja vlada, predvođena Demokratskom strankom, izgubi većinu u Skupštini Vojvodine.


"U Vojvodini postoji jasna kvalifikovana većina i onoga momenta kada te većine ne bude, neka se skupi novih 61 i neka naprave novu vladu. Na primer, tako što će neko izvaditi pare iz džepa i kupiti deset poslanika DS-a, što nije nerealno i što se stalno dešava po Srbiji", kazao je Ješić.

2024 © - Vesti online