Sreda 23.10.2013.
15:24
Beta

Valjevo: Dete ujelo dete. Vrtić plaća 700.000 din.

Dvogodišnji dečak je tokom igre po licu izujedao devojčicu, svoju vršnjakinju, tokom boravka u vrtiću "Bubamara" (Foto: Ilustracija)
 

U tu sumu uračunati su i sudski troškovi, a direktorka valjevskih obdaništa Slavica Aleksić tvrdi kako u "Milici Nožici" nisu ni znali da se vodi sudski postupak po tužbi deteta koje je vršnjak izujedao krajem 2008. godine.

"U našu ustanovu nije stizalo ništa od dokumentacije, čak ni pozivi za suđenje. Deo od 700.000 dinara isplaćen je detetu zbog pretrpljenog straha, a drugi deo za sudske troškove", rekla je ona na primedbu pojedinih članova Gradskog veća kako je "iznos previsok".

Slavica Aleksić je takođe ustvrdila kako je problem nasledila od prethodne direktorke navodeći pritom da za sudski postupak nije znala sve dok nije stiglo rešenje o prinudnoj naplati.

Dvogodišnji dečak je u novembru 2008. po licu izujedao devojčicu, svoju vršnjakinju, tokom boravka u vrtiću "Bubamara", pa su njeni roditelji podneli tužbu.

Odšteta je isplaćena tokom 2012. godine, a iznos se pojavio u izveštaju o radu o kojem je danas raspravljalo Gradsko veće.

2024 © - Vesti online