Sreda 23.10.2013.
15:35
Beta

Skupština: Udario Stefanović na Stefanovića

Žestoka rasprava šefa poslaničke grupe DS-a Borislava Stefanovića (levo) i predsednika skupštine Srbije Nebojše Stefanovića
 

Nebojša Stefanović je u obraloženju tog predloga naveo da je potrebno da se izabere još jedan potpredsednik parlamenta jer će to doprineti kvalitetnijem radu parlamenta, s obzirom na povećani intenzitet rada, naročito zbog procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji kao i aktivnije delatnosti skupštinskih odbora.

Borislav Stefanović je kazao da se iza predloga o povećanju broja potpredsednika krije problem zbog rokade i sukoba u redovima SNS s ozbirom da su se na mestu šefa poslaničke grupe zamenili Veroljub Arsić i Zoran Babić.

"Sklonili ste jednog čoveka i treba da ga stavite na jedno drugo mesto. Samo iz tih razloga se povećava broj potpredsednika i to u suprotnosti sa najavljenim merama štednje", naveo je Borislav Stefanović.

Od kritika DS-a što se povećava broj potpredsednika i to u vreme štednje i što je to predloženo bez konsultacija s poslaničkim grupama i zahteva da se taj predlog povuče, polemika se pretvorila u razmenu optužbi Borislava Stefanovića i Nebojše Stefanovića, koji je i poslanik Srpske napredne stranke (SNS).

DS boli to što Vučić nije kriminalac

Nebojša Stefanović je poručio da će SNS polagati račune građanima i neće se bogatiti u ovom poslu za razliku od, kako je naveo, lidera DS Dragana Đilasa koji je od svoje firme Dajrekt medija zaradio 38 milijardi dinara i koji je u politiku ušao zbog bogaćenja.

On je kazao da DS boli to što lider SNS Aleksandar Vučić nije kriminalac i što rezultati nedavnih lokalnih izbora u Srbiji govore da SNS ima 40 ili 50 odsto podrške među građanima.

"SNS će polagati račune građanima i neće se bogatiti u ovom poslu", poručio je Nebojša Stefanović i istakao da će građani na izborima "pred nama" moći da se izjasne kako je koja stranka radila.

Nebojša Stefanović pozvao je predsednika te stranke Aleksandra Vučića da ne ostane nem i ne trpi drskost nekih stranaka koje imaju tri ili četiri puta manju podršku od naprednjaka.

SNS kriminalizuje DS

Borislav Stefanović je kazao da Nebojša Stefanović pokušava da "prilepi" DS nešto što nije u skladu sa istinom i iznosi uvrede i laži i naveo da SNS ponovo pokušava da kriminalizuje DS.

"Nebojša Stefanović iznosi neistine - 38 milijardi nečega, oni govore o tome, a osiromašili su Srbiju za 15 meseci. Milijardama koje su oteli građanima mere svoj uspeh. Pitam ja vas, kako je moguće da firma Profajler u kojoj je radio Vučić od kako je došao na vlast ima 42 puta veći promet nego pre izbora", naveo je Borislav Stefanović.

On je kazao da SNS treba da se mane priča o 40 odsto podrške jer je ona, kako je naveo, svakog dana sve manja jer SNS daje prazna obećanja i napada opoziciju umesto da za promenu nešto radi.

2024 © - Vesti online