Sreda 23.10.2013.
14:23
Beta

GM: Poplavljeni stanovi zbog pucanja ventila

U zapadnom delu Gornjeg Milanovca mnogi su se borili sa vodom koja je poplavila stanove zbog pucanja sigurnosnih ventila na bojlerima
 

Najviše su stradale kuće na Neškovića brdu i u ulicama Mladena Žujovića i Dragana Jevtića, a štete će se tek znati, jer je voda prolazila između spratova.

Kako je rekao Milan Antonijević kod njega su oko ponoći otkazali sigurnosni ventili na dva novogougrađena bojlera, a slična sudbina zadesila je i njegove komšije koji su iskakali iz kreveta i tražili šahte u mraku kako bi potpuno isključili vodu.

Svi su jednoglasni da je jedini razlog za noćašnju borbu sa vodom prekomerno povećanje pritiska u vododvodnoj mreži zbog čega su pucali sigurnosni ventili koji su sada neupotrebljivi.

Šef vodovodnog pogona u Javnom kumunalnom preduzeću Živan Jeremić je rekao da pritisak u mreži nije menjan i da ne zna zašto su ventili pucali.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković je rekao da je od svojih službi obavešten da je pritisak bio kao i uvek i da nema razloga da pucaju ventili.

Oštećeni građani su danas najavili da će tražiti od Komunalnog nadoknadu štete "jer je nemoguće da istvoremeno pucaju ventili na desetinama bojlera", a mnogi još nisu ni prijavili. 

2024 © - Vesti online