Utorak 22.10.2013.
23:43
Vesti, B92

Istanbul: Serena sjajna, JJ u sredu sa Azarenkom

 
Ubedljiva na startu: Venus Vilijams

Vilijamsova je bila sigurna protiv Nemice Anđelike Kerber sa 6:3, 6:1, dok je takođe u ’crvenoj grupi’ Kvitova iznenadila trećeg nosioca Agnješku Radvanjsku iz Poljske sa 6:4, 6:4.

Jelena protiv Viktorije

Azarenku u utorak očekuje meč drugog kola sa Jelenom Janković, kojoj će to biti prvi duel u Istanbulu. To će biti deveti međusobni susret za njih dve, a Beloruskinja trenutno vodi sa 5-3 u trijumfima. Poslednji duel, jedini ove godine, odigrale su u Sinsinatiju, kada je Azarenka slavila sa 4:6, 6:2, 6:3.

Jankovićeva i Azarenka igraju drugi meč na programu i trebalo bi da se nađu na terenu oko 17.30. Program od 16 časova po našem vremenu otvaraju Kineskinja Li Na i Sara Erani, a posle Jankovićeve i Azarenke igraju Vilijamsova i Radvanjska.

Azarenka se možda i najviše namučila u meču prvog kola u ’beloj grupi’, pošto je do pobede nad Italijankom Sarom Erani došla sa 7:6 (7:4), 6:2.

Najbolja teniserka sveta očekivano je bila dominantna u duelu sa Kerberovom. Pogodila je 31 viner tokom meča i Nemici prepustila samo pet gemova. Zanimljivo, Vilijamsova je tim trijumfom popravila svoj skor pobeda posle osvojenog prvog seta na 69:2.

"Anđelika je odlična teniserka i od starta meča sam znala da moram da odigram dobro da bih pobedila. Osećala sam se zaista sjajno na terenu“, rekla je Vilijamsova.

U poslednjem meču dana, Kvitova je napravila malo iznenađenje pobedom nad Radvanjskom. Tokom celog meča Čehinja je Radvanjskoj dopustila da joj samo jednom oduzme servis, iako je imala osam prilika, a sama je odigrala dovoljno dobro da bi za po jedan brejk u oba seta bila bolja od poljske teniserke.

U jedinom meču ’bele grupe’, Azarenka je pobedila Erani posle preokreta, pošto je Italijanka vodila sa 5:2 u prvom setu. Ipak, Beloruskinja je uspela da se vrati i osvoji prvi set u taj-brejku, a potom iskoristi povredu lista svoje rivalke i lako privede meč kraju.

"Bila sam malo zadrđala na početku meča. Ipak, bilo mi je važno da osvojim prvi set i verujem da je to odlučilo meč“, istakla je Azarenka.

2024 © - Vesti online