Utorak 22.10.2013.
22:17
Beta

“Priština bi da razdvoji Vladu Srbije i narod“

Priština još jednom prekršila Briselski sporazum: Aleksandar Vučić (levo) i Aleksandar Vulin nisu otišli na Kosovo
 

"Zabranu njegovog dolaska doživljavamo kao nameru prekidanja kontakta vladinih zvaničnika iz Beograda i preostalih kosmetskih Srba. Jer, Vučić, Ivica Dačić i drugi visoki vladini zvaničnici nisu u stanju da zbog obaveza u vođenju države budu stalno na Kosovu", navodi se u saopštenju.


Srpska je istakla da je Vulinu, međutim, posao da bude na Kosovu i pruža pomoć stanovništvu, a da Vlada Kosova to izgleda hoće da mu onemogući.


"Ovim potezom Priština je još jednom prekršila Briselski sporazum, tim pre što zabranjuje dolazak jednom od direktnih učesnika briselskih dogovora o Kosovu", navela je Srpska.


U saopštenju se dodaje da je nameru Prištine prozreo i Vučić, koji je zato odbio da bez Vulina dođe u najavljenu posetu Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.


Srpska je izrazila očekivanje da će, kao u slučaju premijera Ivice Dačića, kome je poseta najpre onemogućena a onda dozvoljena, Priština i Vulinu uskoro omogućiti da nesmetano posećuje Kosovo.


"Svaka poseta zvaničnika Beograda Kosovu i Metohiji do sada je bila u službi mobilizacije Srba da u što većem broju izađu na lokalne izbore. Tokom svake posete isto je činio i Vulin, koji ođednom nije podoban za kosovske institucije", navela je Srpska.


Inicijativa Srpska je izrazila protest zbog dvoličnosti Prištine, jer je Vulin predstavnik Vlade Srbije "sa velikim poverenjem stečenim kod preostalih Srba na Kosovu".


Kosovski lokalni izbori zakazani su za 3. novembar.

2024 © - Vesti online