Utorak 22.10.2013.
16:39
Beta

Nikolić: Manjine su slobodne i poštovane u Srbiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovara sa visokim komesarom za nacionalne manjine OEBS Astrid Tors
 

"Mi podstičemo pravo svakog pojedinca da se izjašnjava onako kako želi, a naše različitosti su u stvari naše veliko bogatstvo i velika prednost", rekao je Nikolić na sastanku s Astrid Tors, komesarkom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za nacionalne manjine.

"U Srbiji državni organi imaju otvorenu komunikaciju i saradnju s predstavnicima svih nacionalnih i drugih manjina i smatramo da je to ključni preduslov da bi se svi naši građani osećali slobodno i uživali sva prava koja im pripadaju", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da su trajna stabilnost regiona i dobri odnosi među svim susedima veoma važni za Srbiju, dok je Tors navela da je Evropska komisija u svom najnovijem izveštaju "jasno pokazala da je prepoznala ogroman napredak koji je Srbija ostvarila u proteklom periodu i izrazila podršku politici" Srbije, piše u saopštenju.

Zvaničnica OEBS je "čestitala predsedniku Nikoliću na njegovoj ulozi u uspostavljanju trajne stabilnosti na Balkanu, pogotovo kroz napore da se reše mnoga sporna pitanja", piše na kraju saopštenja.

2024 © - Vesti online