Sreda 23.10.2013.
08:00
zadovoljna.hr

Severinin trener otkriva tajnu vitkih butina

Za ovakve noge nije potrebno nikakvo čudo, samo malo samodiscipline
 

Severina je kratkim haljinama otkrila vretenaste i čvrste noge, a njen lični trener je otkrio da svaka žena uz malo volje može da primeni trening popularne zvezde i postigne fantastične rezultate

Ključ za tajnu kako i u kusnim 30-tih butine održati u formi i bez celulita krije se u vežbanju. Funkcionalni trening usmeren na jačanje snage mišića i postizanje kondicione izdržljivosti, način je na koji Severina telo priprema za naporne scenske nastupe. Njegov rezultat je izvrsna forma, a pažnja je posebno usmerena na izdužene i čvrste mišiće.

Odlazak na trening tri puta nedeljno Severina praktikuje već duži period, a uoči nastupa u sklopu nove turneje udvostručuje ritam vežbanja. On se sastoji od ciljanih vežbi za jačanje snage mišića koje se izvode na T-rex spravi za vežbanje i sklopu vežbi "marinci", usmerene na kondiciju.

Drugi ciklus treninga uključuje ciljane kardio vežbe kojima se postiže kondicija, a izvode se na veslačkom ergometru, orbitreku i biciklu. Vežbe osmišljene za Severinu usmerene su na rad mišića celog tela zbog prirode njenog posla, dok za čvrsta bedra trener Marko Papa otkriva posebne vežbe.

"Za izdužene i čvrste bedrene mišiće preporučam tri zlatne i najjednostavnije vežbe, koje praktikuje i Severina, a primerene su za svaku ženu i vežbanje kod kuće", otkriva pevačicin trener. Na prvom mestu su čučnjevi, potom iskoraci i na kraju "marinci" (3 uzastopne vežbe koje uključuju do deset ponavljanja na način da se izmenjuju čučanj, sklek i skok).

Svaku pojedinačnu vežbu potrebno je izvesti u tri serije po deset ponavljanja, a Severinin trener ističe da spomenuti trening u rekordnom roku daje rezultate čak i ako se do sada niste kontinuirano bavili sportom.

2024 © - Vesti online