Ponedeljak 21.10.2013.
18:24
Beta

Smenjeni načelnik: Srbi, ne glasajte na kosovskim izborima

Neće da učestvuje na izborima na Kosmetu: Radenko Nedeljković
 

Rukovodstvo Srbije je rešeno da sprovede briselski sporazum "bez obzira na to što se rukovodstvo i građani na severu Kosova protive tome jer smatraju da je štetan", rekao je Nedeljković agenciji Beta.Nedeljković je poručio građanima da ne glasaju na lokalnim izborima na Kosovu 3. novembra.

"Moj stav je jasan, ne mogu da učestvujem u izborima koje je raspisala država koju ne priznaje ni zvanični Beograd, niti Vlada Srbije", rekao je Nedeljković.

Smenjeni načelnik upozorava da će "u istoriji biti zapisano da državno rukovodstva poziva svoj narod da glasa za državu koju ni sami ne priznaju".

Nedeljković je izrazio uverenje da se građani neće pokolebati jer su, kako je rekao, "politički sazreli i vide u čemu je suština".

"Izlaskom na izbore, Srbi aboliraju državno rukovodstvo, prihvataju gašenje institucija, povlačenje države Srbije sa ovih prostora, odricanje od suvereniteta nad Kosovom i Metohijom i pristaju da žive u velikoj Albaniji", procenio je Nedeljković.

Nedeljković je podsetio da je imao ponude da sačuva svoj pioložaj, ali kaže da na to nije pristao.

"Da sam hteo da pozivam građane da glasaju za nešto što ni ja ne mogu da prihvatim, i nisam ubeđen da je to ispravno, ne bih se osećao spokojno", objasnio je Radenko Nedeljković.

Vlada Srbije je danas na sednici razrešila načelnika Kosovsko-mitrovičkog upravnog okruga Radenka Nedeljkovića i na njegovo mesto postavila Vasu Jelića.

2024 © - Vesti online