Ponedeljak 21.10.2013.
11:25
BETA

Šalke želi i Čelzijev skalp!

 

Fudbaleri Šalkea sutra od 20.45 na svom stadionu u Gelzenkirhenu igraju protiv londonskog kluba utakmicu trećeg kola Grupe E u Ligi šampiona.

Šalke je prvi na tabeli sa svih šest bodova, Čelzi je drugi sa tri, koliko ima i Bazel, dok je Steaua bez bodova. Fudbaleri nemačkog tima u utakmicu ulaze posle pobede u prvenstvu protiv Braunšvajga (3:2), a trener Jens Keler nagovestio je da će u tim uvrstiti nekolicinu mladih igrača.

"Moramo da igramo bolje protiv Čelzija. Ne znam koji tim će im se suprotstaviti, ali obećvam da će biti mnogo mladih igrača", rekao je Keler.

U ekipi Šalkea biće Kevin-Prins Boateng, koji je u septembru iz Milana prešao u nemački klub, a očekuje se da će od početka igrati i 18-godišnjači Leon Gorecka i Maks Mejer. Sportski direktor Šalkea Horst Helt rekao je da je Čelzi favorit za
osvajanje prvog mesta u grupi.

"Imamo šest bodova, a Čelzi tri, ali su oni ipak favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi. Oni će biti pod pritiskom jer su izgubili prvu utakmicu", rekao je Helt.

U ekipi Šalkea zbog povreda neće biti napadača Klasa Jana Huntelara, defanzivca Kirjakosa Papadopulosa i fudbalera sredine terena Marka Hegera. Fudbaler Čelzija Andre Šurle rekao je da Šalke ima dobar tim, ali da očekuje pobedu londonskog tima.

"Šalke je veoma dobar tim s kvalitetnim individualcima. Doveli su vrhunskog igrača Kevina-Prinsa Boatenga, koji je mnogo doneo klubu. Ali, i mi imamo sjajan tim, veoma kvalitetan i to znači da ćemo u utakmicu ući sa željom da pobedimo. Sigurno je da će sve učiniti da nam otežaju posao, pogotovo što igraju na svom stadionu, ali mi imamo dobar tim", dodao je Šurle.

U drugoj utakmici u Grupi E sutra od 20.45 na Nacionalnom stadionu u Bukureštu igraju Steaua i Bazel.

2024 © - Vesti online