Nedelja 20.10.2013.
23:23
Beta

LDP: Stanje u Srbiji je neodrživo

"Ne može istovremeno i put ka Evropi i cenzura izložbe u Novom Sadu, ne može i modernizacija i haos u stotinama javnih i državnih preduzeća", rekao je Đurić na izbornoj skupštini kraljevačkog odbora LDP.

Đurić je naveo da osnivači LDP nisu osnovali stranku da bi bili u pravu, nego da bi sprovodili ono o čemu govore.

Da se ponašamo kao racionalni političari: Bojan Đurić

"Zato nam je potrebna širina, mnogo više ljudi, moćnija organizacija, povratak ljudi u politiku, saradnja sa onima koji su u drugim partijama i civilnom društvu, odnos sa ljudima koji su pobegli od politike ili im se ona do sada gadila. To je bila suština poziva DS-u da se konsoliduje i da razgovaramo, da raščistimo odnose i da se ponašamo kao racionalni političari, rekao je Đurić.

Đurić je istakao da je za zemlju koja probija granicu od 20 milijardi evra javnog duga, ima ogromnu nezaposlenost, masovno siromaštvo, bedu i krhku demokratiju, najopasnije da nema snažnu političku alternativu vlasti.

"Sadašnje stanje je neodrživo i nužno je formulisati odgovor na sadašnju politiku, na konfuziju u vlasti, na odstupanje između izjava i prakse. Odrasli smo i sazreli i sada smo u stanju da damo odgovor na unutrašnje slabosti vlasti koja ima rejting, ali nema
jasnu ideju kako rešiti taj dug, nezaposlenost, besperspektivnost, razoreno školstvo, zdravstvo, nauku", rekao je Đurić.

Dodao je da je LDP spreman za razgovore i konkretnu politiku i da su "već gotovi i papiri i predlozi i jasne politike".

"Počinjemo te konkretne razgovore za nekoliko dana i mislim da smo na dobrom putu. LDP neće voditi političke krstaške ratove niti će praviti frontove. Ovo nije i neće biti novi DOS, nego efikasna organizacija koja nije samo 'protiv' vlasti, nego je 'za' poštenu i iskrenu reformu javnog sektora, nesposobnih javnih preduzeća, rasipničkih fondova za zdravstvo i penzije i učmalog obrazovanja", rekao je Đurić.

Dodao je da je potrebno uhvatiti korak sa svetom koji je šokiran kada vidi da se političari u Srbiji bave temama koje su bile aktuelne pre 25 godina, ali su danas prevaziđene.

2024 © - Vesti online