Nedelja 20.10.2013.
20:49
B92

Odbojkaški derbi: Partizan bolji od Zvezde!

 

Daleko najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miljan Mrdak sa 26 poena, a Marko Nikolić upisao je 14. S druge stane, najbolji je bio Dušan Petković sa 27 poentiranja.

Partizan je posle dosta uzbuđenja uspeo da reši prvi set u svoju korist i dođe do prednosti. U naredna dva seta vođena je takođe velika borba, a igrači u crno-belim dresovima imali su više koncetracije i zasluženo pobedili. Crno-belim odbojkašima ovo je bila 11. pobeda poslednjih 36 prvenstvenih mečeva sa "večitim" rivalom.

U sledećem kolu, koje se igra 26. oktobra, odbojkaši Partizana dočekuju Jedinstvo, dok Crvena zvezda gostuje Spartaku u Ljigu.

Partizan je bolje otvorio meč i uspeo da čuva prednost do samog finiša seta. Usledila je odlična serija Zvezde za preokret ali su crno-beli uspeli da ostanu u setu. Nisu uspeli igrači Milana Đuričića da iskoriste šest set lopti, ali sedmu jesu.

Crno-beli su na krilima vođstva bolje otvorili drugi set i stigli do osetne prednosti. Crveno-beli su prišli na samo dva poena zaostatka (23:21), ali su igrači Partizana sačuvali koncentraciju i duplirali prednost u setovima.

Zvezda je otvorila treči set slično kao Partizan drugi. Poveli su izabranici Duška Nikolića 8:2, da bi Partizan posle prvog odmora zaigrao znatno bolje i vratio se u set. Čuvali su crveno-beli prednost sve do samog kraja seta, ali je opet usledio preokret Partizana za trijumf.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 6, Stoković, Perić, Stoilović 10, Gmitrović, Koprivica 8, Milutinović 7, Jovanović, Petković 27, Jovanović, Buculjević 1, Vujić (libero). Trener: Duško Nikolić.
PARTIZAN VIZURA: Lopar 5, Kostić 2, Palibrk, Steljić, Mrdak 26, Majstorović 6, Rajković (libero), Jokanović, M. Nikolić 14, P. Nikolić 10, Jevtić (libero), Popović. Trener: Milan Đuričić.
 

2024 © - Vesti online