Nedelja 20.10.2013.
17:47
mozzartsport.com

Rašović: Hvala Stojkoviću!

Penal preokrenuo tok meča: Vuk Rašović
 

Ako je suditi na osnovu meča u Jagodini, Partizan je prevazišao rezultatsku i krizu efikasnosti. Posle posrtanja u prethodna dva kola, poraza od Vojvodine (1:2) i mršavog remija sa Javorom (0:0), crno-beli su ubedljivo savladali Ćurane i navukli osmen na lice njihovom treneru Vuku Rašoviću.
''Mnogo smo želeli ovu pobedu. Dugo smo se spremali za gostovanje Jagodini i odmah se video pomak u igri. Bilo je još šansi za nas, mada valja naglasiti da je utakmica mogla da ode u drugom smeru da Stojković nije odbranio penal. Iskoristili smo pad Jagodine, postigli golove na vreme i priveli susret kraju'', rekao je Rašović.


On je mimo očekivanja izostavio iz startnih 11 Marka Živkovića, na poziciju desnog beka prekomandovao Milana Obradovića, upario štoperski tandem Miloš Ostojić - Vojislav Stanković, a jedino je na levom boku ostavio Vladimira Volkova.


''Želeo sam da igramo sa iskusnijim igračima, jer Jagodina ima dosta dobre fudbalere po bokovima. Nažalost, Ostojić je dobio crveni karton i opet ćemo morati da menjamo za naredni meč'', najavio je Rašović.


Njegov kolega sa Mladen Dodić slaže se da je presudan detalj derbija bio neiskorišćen penal Darija Damjanovića u 34. minutu, ali ga brine podatak da Jagodinci ni u šestom ligaškom susretu na svom stadionu nisu postigli gol Paritzanu, a pretrpeli su peti poraz.
''Stigla nas je surova kazna za neiskorišćeni jedanaesterac. Nikad nismo bili bliži postizanju gola protiv Partizana, jer bismo tako uveli meč u drugi tok. Nismo smeli da dozvolimo da taj promašaj toliko utiče na nas. Partizan je veliki tim i umeo je to da kazni. Drugi gol je sve rešio. Morali smo da krenemo na sve ili ništa... I na kraju je bilo ništa. Ne mogu da budem zadovoljan, posebno drugim poluvremenom, u kome se desio neverovatan pad. Tradicija je bila jača od naše želje da je prekinemo. Čekaćemo sledeću priliku'', rekao je Dodić.

2024 © - Vesti online