Nedelja 20.10.2013.
17:52
Srna

Do kraja godine stranka ''Zajedno za Srbiju''?

Formalna procedura za to započeta je danas u Kruševcu na sastanku poslaničkog kluba "Zajedno za Srbiju" i inicijativnih odbora pokreta "Zajedno za Srbiju", prenose beogradski mediji.

Klub se pretvara u stranku?: Dušan Petrović

Poslije sastanka saopšteno je da su samouprava, solidarnost i Evropa osnove politike kojima će se rukovoditi politička stranka "Zajedno za Srbiju".

Ocenjeno je da će promene političkog i ustavnog sistema otvoriti put da Srbija postane snažna država, sastavljena od regiona, kao najviših izraza samouprave. U saopštenju se dodaje da je uključenje građana u politički život kroz odlučivanje o budžetima u naseljenim mjestima u Srbiji način da se probudi nacionalna energija neophodna za bolji život.

"Sa stanovišta 'Zajedno za Srbiju' to je siguran put da se trajno stabilizuje bezbednost regiona i da Srbija brže izađe iz ekonomske krize, kao i da za što kraće vreme postane član Evropske unije", navodi se u saopštenju.

Bivši potpredsednik Demokratske stranke (DS) i ministar poljoprivrede u prethodnoj vladi Dušan Petrović osnovao je sa još pet kolega poslanički klub "Zajedno za Srbiju" pošto nije dao ostavku na poslaničku funkciju, što je tražio predsednik DS-a Dragan Đilas.

Dušan Petrović je šef te poslaničke grupe u kojoj su i Zlatko Dragosavljević, Nebojša Zelenović, Miodrag Đidić, Milovan Marković i Boško Ristić.

2024 © - Vesti online