Nedelja 20.10.2013.
16:47
Beta

Đilas: Glas za DS je glas protiv SNS-a

"Želimo da se udružuju ljudi i napori kako bi ovo postala normalna zemlja. Treba da tražimo stvari koje nas spajaju, a ne koje nas razdvajaju", rekao je Đilas u otvorenom delu sednice Glavnog odbora (GO) DS u Beogradu.

On je istakao da je samo glas za DS, glas protiv vlasti Srpske napredne stranke (SPS) i Socijalističke partije Srbije (SPS).

Dragan Đilas

"Sa ostalim strankama se ne zna i one mogu da uđu u koaliciju sa SNS. Jedino je glas za DS glas protiv vlasti SNS i SPS", ocenio je predsednik DS-a.

Đilas je saopštio da su članovi DS, koji su pretučeni pred lokalne izbore u Vrbasu, Danilo Bobić i Ines Travica, kooptirani u Glavni odbor stranke.

"To što se dogodilo članovima DS, koji su kidnapovani i pretučeni, upravo pokazuje da postoji diktatura u Srbiji. Oni (vlast) su se toliko zaneli da će ostati zauvek na vlasti, pa tuku i u stranačkim prostorijama", kazao je Đilas.

On je dodao da DS veruje u institucije koje treba da rasvetle taj događaj i kazne počinioce, ali je izrazio zabrinutost što ni posle nedelju dana od kako je DS preko fotografija na društvenoj mreži Fejsbuk identifikovala neke od vinovnika, nema reakcije policije.

Danilo Bobić se zahvalio svima u DS-u na podršci i poručio da Ines Travica i on nikad neće odustati od "otkrivanja pravog lica počinilaca".

Đilas je dodao i da je DS zadovoljna izbornim rezlutatom te stranke u Vrbasu i ocenio da lokalni nivo nije reprezentativan za republiku. Kako je istakao, DS neće odustati od svojih ideja i spremna je da preuzme odgovornost, kako bi ponovo postala najjača stranka u Srbiji i njeni funkcioneri ponovo bili nosiocu odgovornosti i funkcija.

"Oni koji se plaše, neka ustupe mesto onima koji se ne plaše. Ja sam spreman i očekujem da ćete me pratiti", dodao je predsednik DS-a.

Govoreći o ekonomskim merama vlade za finansijski oporavak zemlje, Đilas je ocenio da je zemlja pred bankrotom i da ponuđene mere ne nude ništa osim povećanja poreza.

"To je priča da je narod lenj i da ništa ne radi i da bi nam bilo bolje samo kad bi narod bio vredniji", naveo je Đilas i naveo da upravo u Nemačkoj, koja je najuređenija, radnici najmanje rade.

On je kazao da aktuelna vlast nije ispunila nijedno od svojih predizbornih obećanja o novim radnim mestima i smanjenju poreza, kao i o kosovskoj politici. Umesto novih radnih mesta bez posla je ostalo još 40.000 ljudi, a posao će izgubiti još 140.000 ljudi, ocenio je Đilas.

2024 © - Vesti online