Nedelja 20.10.2013.
16:31
J. L. Petković - Vesti

Euleks: Jednostrani smo, ali samo prema kriminalcima

Bernd Borhart

Gostujući u emisiji "Slobodno srpski", koja se emituje nedeljom na mreži srpskih TV stanica na Kosmetu, Borhart je ponovo pozvao građane koji imaju neke informacije o ovom slučaju da to prijave.


Na pitanje da prokomentariše navode iz Izveštaja o napretku Evropske komisije, u kojem se Kosovo i dalje vidi kao zona kriminala i korupcije, prvi čovek Euleksa složio se sa tim da treba još mnogo toga da se uradi, naročito u oblasti organizovanog kriminala i korupcije.


- Želimo da vidimo više akcije u sprečavanju korupcije, više krivičnih gonjenja i više presuda i spremni smo da Kosovu pomognemo u tome, sve dok Kosovo smatra da mu treba naša pomoć - rekao je Borhart i negirao mišljenja dela i srpske, i albanske javnosti po kojima je Euleks, navodno, pristrasan u svom radu.


- Ne mislim da smo jednostrani. Mi smo jednostrani prema kriminalcima i kada njih pronađemo, mi ih hapsimo, ili ih hapsi policija Kosova i mi ih krivično gonimo. Sada se većina predmeta radi zajedno sa kosovskim tužiocima. Mi sudimo u tim predmetima i najveći deo tih predmeta se radi zajedno sa kosovskim sudijama. To znači jednostranost prema kriminalcima, ali ne i jednostranost u bilo kom drugom smislu - zaključio je Borhart.

2024 © - Vesti online