Nedelja 20.10.2013.
10:49
P. Živković - Vesti

NHL: Golman Majk Smit matirao Detroit!

Obračun pesnicama: Stiven Oleksi (Vašington) i Brendon Dubinski (Kolumbus)
 

Red Vingsi su u Finksu vodili posle 20 minuta sa 2:0, golovima Dacjuka i Bertucija, ali su do kraja pretrpeli i drugi poraz od ovog rivala u samo 15 dana. Verme, Ribeiro (dva gola) i Hanzal režirali su preokret, koji je upotpunio sjajni golman Majk Smit, koji je sekund pre kraja iz svog golmanskog prostora uspeo da matira praznu mrežu Detroita. Smit je bio i junak trijumfa Finiksa zbog 33 odbrane na meču.

San Hoze Šarksi su slavili sa 6:3 protiv Kalgari Flejmsa i došli do ukupno osme pobede, sedme u regularnom toku utakmice. ’Ajkule’ su tokom cele utakmice vodile, a najefikasniji u tom trijumfu bio je Pavelski sa dva pogotka. Za pobednički tim u strelce su se upisali i Burns, Hanan, Marlo i Kutur, dok su golove za Flejmse postigli Monahan, Baklund i Hadler.

Boston je protiv Tamba Bej Lajtninga došao do najubedljivije pobede ove sezone, sa 5:0. Milan Lučić ovoga puta nije bio među strelcima, ali je asistirao Krejčiju kod prvog gola za Bruinse. Strelci preostalih golova bili su Mekvejd, Bergeron, Keli i Tornton.

Rezultati: Pitsburg - Vankuver 4:3, Otava -Edmonton 1:3, Bafalo - Kolorado 2:4,
Montreal – Nešvil 1:2, Tamba Bej – Boston 0:5, Florida – Minesota 2:1, Nju Džersi - Njujork Rendžers 4:0, Njujork Ajlanders – Karolina 3:4, Vašington – Kolumbus 4:1, Čikago – Toronto 3:1,Finiks – Detroit 5:2, San Hoze – Kalgari 6:3, Los Anđeles – Dalas 5:2.

2024 © - Vesti online