Subota 19.10.2013.
11:54
Rukometni savez Srbije

Srbi najbolji u Francuskoj: Jovana i Slaviša igrači meseca

Slaviša Đukanović

Za najboljeg igrača, odnosno, igračicu meseca septembra, proglašeni su članovi srpskog nacionalnog tima, levi bek Jovana Stoiljković i golman Slaviša Đukanović.


Slaviša, popularni Miša, koji već godinama uspešno čuva mrežu ekipe Sen Rafaela, dobio je 43% glasova posetilaca zvaničnog sajta lige u tradicionalnom glasanju ispred legende francuskog i svetskog rukometa Žeroma Fernandeza i golmana PSŽ Patrisa Anonaja.

„Stvarno sam iznenađen pobedom nad Žeromom i Patrisom koji su izvanredni igrači. Veoma sam srećan što su ljudi glasali za mene i hvala im na tome. Ovo je priznanje i za moj tim. Naša odbrana je dobro organizovana sa malim promenama u sistemu. Imamo našu igru, a momci su mi dosta pomogli da odbranim ovoliko lopti. Naravno, tu je i trener golmana Kristijan Gaudin. Uvek postoji način da napredujete“, rekao je Đukanović, koji je u poslednje tri utakmice imao ukupno 40 odbrana.


Najbolji levi bek prošle sezone u ženskoj ligi Francuske, bivša rukometašica Naise i Zaječara Jovana Stoiljković, izabrana je glasovima publike za najbolju u septembru. Članica srpske reprezentacije na EHF EURO 2012 u Srbiji prošlog decembra je osvojila 36% glasova publike.

2024 © - Vesti online