Subota 19.10.2013.
12:27
Beta, Vestionline

Skinuta vlast DS-a, Kolubara uštedela 400 miliona dinara

Izgleda da se trenutno "Kolubari" ne izdaju mašine koje rade 26 sati na dan...
 


"Povećanjem nivoa transparetnosti u okviru sistema javnih nabavki uvećan je broj konkuretnih ponuđača, pa smo kroz mehanizam tržišne konkuretnosti samih cena uspeli da ostvarimo značajne uštede. Očekujemo da ćemo do kraja godine ostvariti dodatne uštede u vrednosti od preko sto miliona dinara, kroz zaključivanje ugovora po planu nabavki za 2013. godinu", izjavio je pomoćnik direktora za komercijalne poslove Igor Smiljković.


Kako se navodi u saopštenju, tokom proteklih nekoliko meseci, po prvi put su posle dugo godina, urađene vanredne kontrole i popisi svih skladišta koja pripadaju Komercijalnom sektoru.


Svi evidentirani viškovi i manjkovi uredno su zavedeni, tako da će, prema tvrdnjama nadležnih, ovogodišnji izveštaj o stanju zaliha u ovom delu preduzeća konačno biti reprezentativan i sadržaće precizne podatke.


U oblasti komercijalnih poslova i sprovođenja javnih nabavki uvedena je kontrola pokrenutih postupaka i rada. Ranije se dešavalo da je "Kolubara" bespotrebno trošila milione dinara na nabavke dobara koja nisu korišćena i godinama su stajala u magacinima.


Sada se ova oblast kontroliše i ovakva praksa je ukinuta, navodi se u saopštenju RB "Kolubara".

2024 © - Vesti online