Petak 18.10.2013.
22:47
BETA

Evroliga: Pobeda Bajerna, 15 poena Savovića

Snašao se u Bajernu: Boris Savović
 

Ekipa Svetislava Pešića je na gostovanju u Poljskoj na startu nove sezone Evrolige zabeležila ubedljiv trijumf i tako pokazala da će biti jedan od favorita u Grupi za plasman u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji u ekipi Bajerna bio je Ševen Trutman sa 19 poena, dok je Nihad Đedović zabeležio 17 uz pet skokova, a srpski košarkaš Boris Savović dodao je 15 uz četiri uhvaćene lopte.

Kod domaćina, koje predvodi srpski trener Mihailo Uvalin, istakli su se Irving Volker i Pšemislav Zamojski sa po 11 poena. U Grupi C Galatasaraj je u sredu pobedio Montepaski u Firenci sa 84:75, dok je aktuelni šampion Evrope Olimpijakos večeras na svom parketu savladao Unikahu sa 69:61.

U grupi B, Real Madrid je u Kaunasu savladao Žalgiris sa 83:63. Madriđani su ubedljivim trijumfom nad Žalgirisom nastavili seriju odličnih rezultata u novoj sezoni, zabeleživši četvrtu pobedu u svim takmičenjima. U pobedničkoj ekipi istalki su se Nikola Mirotić sa 18 poena i pet skokova, dok je Serhio Ljulj ubacio poen manje uz tri uhvaćene lopte. Kod domaćina najefikasniji bio je Paulijus Jankunas sa 15 poena i osam skokova, a Šarunas Jasekivičius ubacio je 13.

 

2024 © - Vesti online