Petak 18.10.2013.
22:38
Beta

"Sarađujemo i sa Albancima i sa Srbima“

Predsednik Socijaldemokrata Kosova Saša Đokić: U Klini smo u koaliciji sa Tačijem
 

Saša Đokić je rekao da je njegova stranka u opštini Klina potpisala koalicioni sporazum sa Demokratskom partijom Kosova, čiji je lider premijer Kosova Hašim Tači.

"Koalicioni sporazum potpisali smo na lokalnom nivou sa Demokratskom partijom Kosova (DPK) na predlog našeg opštinskog odbora u Klini. Prema tom sporazumu obavezali smo se da za gradonačelnika podržimo kandidata DPK", kazao je Đokić i dodao da će socialdemokrate raditi i na tome da što više odbornika srpske nacionalnosti bude izabrano u Skupštinu opštine Klina, kako bi se na legalan i  legitiman način borili za poboljšanje uslova života Srba u toj metohijskoj opštini.

Rekao je da je njegova partija ranije, takođe na lokalnom nivou, u opštini Istok potpisala koalicioni sporazum sa Alijansom za budućnost Kosova (AZBK) lidera Ramuša Haradinaja.

Kazao je da će njegove socijaldemokrate u toj opštini za gradonacelnicu podržati kandidatkinju AZBK i da će pokušati da osvoje što više mesta za svoje odbornike u parlamentu te opštine.

Pored koalicija sa partijama kosovskih Albanaca, Đokić je kazao da njegova stranka ima sporazum i sa Građanskom inicijativom "Zajednica kosovskih Srba", čijeg će kandidata Bojana Stojanovića podržati za gradonačelnika Gračanice u kojoj i socijaldemokrate imaju izbornu listu od 12 kandidata za odbornike.

Đokić je rekao da trenutno u opštini Lipljan njegova partija razgovara o saradnji na lokalnom nivou sa Demokratskim savezom Kosova lidera Ise Mustafe.

2024 © - Vesti online