Petak 18.10.2013.
21:35
Beta

NP: Možda ima krvi u vodi, ali je ispravna za piće

"Voda u Novom Pazaru jedino nije za upotrebu za 30 domaćinstava u delu naselja u Ulici Save Kovačevića, prema potezu Podbijelje", rekao je Hanefija Brničanin.

Voda u Novom Pazaru jedino nije za upotrebu za 30 domaćinstava u delu naselja u Ulici Save Kovačevića (Foto: Ilustracija)
 

Prema njegovim rečima, meštani tog dela grada, u drugoj visinskoj zoni, obavestili su Vovodod da iz njihovih slavina teče voda crvene boje.

"Odmah smo obavestili sve relevantne faktore i isključili pumpu preko koje se ovaj deo grada snabdeva vodom. Prema preliminarnim rezultatima, koje do sada imamo, uzrok crvene vode je postojanje nelegalnih priključaka i neadekvatno spojenih bunara koji postoje u ovom delu grada sa gradskom vodovodnom mrežom. Dobra okolnost je što nije došlo do epidemije i što su svi relevantni faktori na vreme i adekvatno reagovali", rekao je Brničanin i dodao da se za sada sumnja da crvena boja u vodovodnim cevima potiče iz klanice, koja je u neposrednoj blizini.

Direktor Zavoda za zaštitu zdravlja iz Kraljeva Aleksandar Macan ranije je rekao da će se rezultati bakteriološke analize o tome šta je uzrok zagađenja u delu novopazarske vodovodne mreže znati tokom sledeće sedmice. 

2024 © - Vesti online