Petak 18.10.2013.
14:13
Vesti, Beta

Tri Srbina u timu "Jugoslavije" za Brazil 2014!

Kapiten Srbije u timu "Jugoslavije": Branislav Ivanović

Kada bi se bivše jugoslovenske republike udružile, napravile bi jaku fudbalsku reprezentaciju koja bi mogla daleko da stigne na svakom međunarodnom takmičenju, pa i u Brazilu sledeće godine, piše danas južnoamerička štampa.


Od šest bivših jugoslovenskih republika, samo će BiH kao pobednik svoje grupe direktno učestvovati na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. Hrvatska će kao druga u grupi šansu za odlazak na prvenstvo imati u baražu, dok Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija nisu uspele da obezbede učešće.

Srbija, Crna Gora i Sloveinja bile su treće u svojim grupama, a Makedonija poslednja.
 

Igrao za tri reprezentacije na tri svetska prvenstva: Dejan Stanković

Stanković kao fenomen
Dejan Stanković je ušao u istoriju kao jedini srpski fudbaler, koji je igrao na tri različita svetska prvesntva, a list El Telegrafo podseća da je Deki igrao za tri reprezentacije - Jugoslavije u Francuskoj 1998. godine, Srbije i Crne Gore u Nemačkoj 2006. i Srbije 2010. u Južnoj Africi.

Južnoamerički El Telegrafo napravio je sastav od najboljih igrača bivših republika SFRJ i svi su zastupljeni osim Makedonije, jer Goran Pandev nije dobio mesto u špicu napada u konkurenciji Jovetića, Mandžukića i Džeka. Mesto u tom timu našla su trojica srpskih fudbaler i svi defanzivci: Ivanović, Vidić i Subotić.


Idealan tim izgleda ovako:


Golman: Samir Handanović (Slovenija, Inter)


Odbrana: Branislav Ivanović (Srbija, Čelzi), Nemanja Vidić (Srbija, Mančester Junajted), Neven Subotić (Srbija, Borusija Dortmund) i Emir Spahić (BiH, Bajer Leverkuzen).


Vezni red: Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid), Ivan Rakitić (Hrvatska, Sevilja) i Miralem Pjanić (BiH, Roma).


Napad: Stevan Jovetić (Crna Gora, Mančester Siti), Mario Mandžukić (Hrvatska, Bajern Minhen) i Edin Džeko (BiH, Mančester Siti).


Bivša Jugoslavija je učestvovala na osam svetskih prvenstava: u Urugvaju (1930), Brazilu (1950), Švajcarskoj (1954), Švedskoj (1958), Čileu (1962), Nemačkoj (1974), Španiji (1982) i Italiji (1990).


Najveći uspeh ostvarila je na prvom mondijalu u Urugvaju, kao i Čileu, gde je osvojila četvrto mesto na planeti.

2024 © - Vesti online