Petak 18.10.2013.
10:56
BETA

Partizan gostuje u Jagodini, Zvezda dočekuje Novi Pazar

 

U subotu od 15.00 igraju se mečevi OFK Beograd - Radnički 1923, Javor - Rad i Donji Srem - Čukarički, sat kasnije počinje duel između Vojvodine i Slobode, dok od 18.00 igraju Crvena zvezda i Novi Pazar i Voždovac i Spartak.

Poslednji meč u subotu igra se od 19.00, a u njemu Napredak u Kruševcu dočekuje Radnički iz Niša. U nedelju je na programu samo jedna utakmica kada se od 15.00 sastaju Jagodina i Partizan. Aktuelni šampion, Partizan, gostuje Jagodini i pokušaće da prekine niz loših rezultata. Crno-beli su u prethodnom kolu igrali 0:0 sa Javorom, a kolo pre toga su poraženi u Novom Sadu od Vojvodine. S druge strane, ni Jagodinci nisu u prethodnom kolu osvojili sva tri boda, pošto su odigrali nerešeno s Radničkim iz Niša 1:1. Partizan je prvi na tabeli Super lige Srbije sa 17 bodova, dok je Jagodina šesta sa pet bodova manje.

Posebnu pažnju 9. kola svakako će privući meč između Crvene zvezde i Novog pazara, koji se igra sutra na stadionu u Ljutice Bogdana. Crveno-beli su na reprezentativnu pauzu otišli porazom od Čukaričkog sa 2:0, ali nije samo loš rezultat privukao pažnju javnosti. Naime, fudbaleri Zvezde su se u ponedeljak oglasili pismom javnosti u kojem su naveli u kakvim uslovima rade i požalili se da ponekad nemaju osnovne stvari, kao što je šampon u svlačionicama. Na to pismo uprava Zvezde je odgovorila saopštenjem, a dan kasnije su "odgovorili" i navijači koji su polomili prozore na automobilima fudbalera i u njih ubacili pakovanja šampona. Zvezda je trenutno peta na tabeli sa 13 osvojenih bodova, dok je Novi Pazar na osmom mestu sa 11 bodova.

Posle velike pobede nad Crvenom zvezdom, Čukarički sutra gostuje Donjem Sremu. Ekipa s Banovog Brda je druga na tabeli i ima isti broj bodova kao i prvoplasirani Partizan, a ekipa Vladana Milojevića želi da nastavi dobru seriju i da se na vrhu zadrži što duže. Donji Srem, koji je u 8. kolu poražen od Spartaka, u dosadašnjem delu šampionata je sakupio samo šest bodova i pretposlednji je na
tabeli, uz samo jednu pobedu u osam utakmica.

Fudbaleri Vojvodine će sutra pokušati da vežu treću pobedu u nizu i da posle Partizana i Rada pobede i Slobodu, koja je u prethodnom kolu podelila bodove s OFK Beogradom. Novosadska ekipa je treća na tabeli sa 16 bodova, dok su Užičani 13. sa sedam osvojenih bodova. Četvoroplasirani Radnički iz Niša gostuje Napretku i pokušaće da okonča seriju nerešenih rezultata. Naime, Radnički je u prethodna tri kola odigrao 1:1 sa Jagodinom, Javorom i Vojvodinom. Radnički i
Napredak dele samo dva boda na tabeli, Nišlije na četvrtoj poziciji imaju 13 bodova, a Kruševljani su na sedmom mestu sa sedam osvojenih bodova.

Fudbaleri OFK Beograda, koji su trenutno na 10. mestu na tabeli Super lige Srbije, na svom terenu dočekuju Radnički iz Kragujevca, koji je 14. sa sedam osvojenih bodova, dok Javor u Ivanjici igra protiv poslednje ekipe na tabeli, beogradskog Rada.

2024 © - Vesti online