Petak 18.10.2013.
09:23
Beta

"Vulin za stvaranje RS na Kosovu"

Aleksandar Vulin

"Glasajte za srpsku (listu) 3. novembra, kako bi 4. novembra počeli izgradnju srpske", rekao je tada ministar zadužen za Kosovo, prema navodima ovog lista.


Tribuna dodaje da su Vlada Kosova i međunarodne institucije ovo shvatile kao "jasnu aluziju" na stavaranje Republike Srpske na Kosovu, što je bio glvani razlog zašto Vulinu juče nije odobren ulazak na tu teritoriju.


Vulin je na Kosovo došao uprkos zabrani i na severu Kosova zajedno s ministarkom energetike Srbije Zoranom Mihajlović posetio hidrocentralu Gazivode, trafostanicu Valjac i rudarski kombinat Trepča.


On je izjavio da je na Kosovo došao pošto nije imao zabranu od strane Euleksa, dok je ova misija jasno stavila do znanja da nije ona ta koja odlučuje o posetama srpskih zvaničnika Kosovu, već to čine institucije Kosova.


Dnevnik Koha ditore u petak piše da o posetama visokih srpskih zvaničnika Kosovu više neće odlućivati zamenik premijera i ministar pravde Hajredin Kuči, koji je zabranio dolazak premijera Srbije Ivice Dačića, već će to od sada biti nadležnost ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija.


Poslanici opozicionoih stranaka su ulazak Vulina na Kosovo u četvrtak, uprkos zabrani, ocenili kao veliki neuspeh vlade, a poslanici pokreta Samoopredeljenje su zatražili da se nijednom zvaničniku Srbije ne dozvoli ulazak dok Srbija ne bude priznala nezavisnost Kosova.

2024 © - Vesti online